Λιποαναρρόφηση

 

Η Λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ασφαλείς και λιγότερο επικίνδυνη επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική.

  Τις περισσότερες φορές, πραγματοποιήται στην κοιλιά, στα πόδια, τους γλουτούς άλλα και σε άλλα μέρη του σώματος όπως το προγούλι ή τους βραχίονες. Με την διαδικασία της λιποαναρρόφησης μπορούν να αφαιρεθούν 3-6 κιλά λίπους. Εάν σε έναν ασθενή χρειασθεί να αφαιρεθεί περισσότερο λίπος, αυτό πρέπει να γίνει σε μια δεύτερη επέμβαση.

  Η λιποαναρρόφηση δεν χρησιμοποιήται ως μέσο για απώλεια βάρους, αλλά για τη θεραπεία προβληματικών ζωνών. Με την λιποαναρρόφηση διαμορφώνουμε τις αναλογίες του σώματος. Τα μαξιλαράκια αφαιρούνται εξάγοντας λιπώδη κύτταρα και λιπώδη ιστό κάτω από το δέρμα και έτσι απομακρύνεται οριστικά. Στα πόδια και στους γλουτούς το δέρμα είναι αρκετά ελαστικό, ώστε μετά από λιποαναρρόφηση να προσαρμόζεται στο νέο σχήμα του σώματος.

  Για την λιποαναρρόφηση απαιτούνται μικρές τομές στο δέρμα περίπου 0,5 εκατοστά σε μήκος. Αυτές είναι απαραίτητες για να εισχωρήσει μια λεπτή βελόνα (2-4 mm). Κατά αυτόν τον τρόπο αρχίζει η λιποαναρρόφηση. Ο ιστός εξάγεται με αντλία κενού μέσω της κάνουλας και μετακινείται εμπρός και πίσω για να χαλαρώσει τα κύτταρα του λίπους. Μετά την συρραφή των τραυμάτων, ο ασθενής φορά το ένδυμα συμπίεσης.

Image
Πληροφορίες

Διάρκεια: 1-3 ώρες (ανάλογα με τη χειρουργική μέθοδο και την έκταση).
Αναισθησία: τοπική, μερική ή γενική αναισθησία.
Xρόνος ανάρρωσης: μετά από 5-7 ημέρες επιστροφή στην εργασία μετά από 7-10 ημέρες, 4 εβδομάδες αποχή απο φυσική άσκηση.
Αφαίρεση ραμμάτων: 5 εβδομάδες φέρουν επίδεσμο συμπίεσης.