Μείωση - Ανόρθωση στήθους  

 

Με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται πιο μικρό σε μέγεθος και σχήμα ανορθωμένο στήθος, πλήρη αισθητικότητα των θηλών με ανώδυνη μετεγχειριτική πορεία. Μετά από εγκυμοσύνη δεν επηρεάζεται ο θηλασμός. Πιο συγκεκριμένα :

Ανόρθωση

  Ουδείς πλέον αμφισβητεί ότι το στήθος αποτελεί για την γυναίκα εκτός από ένα όργανο πολύ σημαντικό στον τοκετό και την γαλουχία και ένα σημείο του σώματος της ιδιαίτερα ευαίσθητο ψυχολογικά για την ίδια. Ένα γερασμένο ή πτωτικό στήθος αποτελεί για μία γυναίκα αφετηρία αμφισβητήσεως της ικανότητάς της να προσελκύσει την προσοχή του αντίθετου φύλου.

Επέμβαση

  Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική έχει πλέον την δυνατότητα να ανορθώσει ένα πτωτικό στήθος με ελάχιστες τομές οι οποίες ουσιαστικά εξαφανίζονται στο μετεγχειρητικό διάστημα. Πρόκειται για μια επέμβαση η οποία γίνεται υπό γενική αναισθησία διαρκεί περίπου 2 ώρες και μετά το πέρας της οποίας η γυναίκα καταλήγει με ένα ανορθωμένο στήθος που προσομοιάζει αυτό του τέλους της εφηβείας. Με την χρήση της τεχνικής της κάθετης μαστοπλαστικής οι τομές είναι μικρότερες και αυτό οφείλει να αντιδιασταλλεί με πολλές παλαιότερες τεχνικές που λόγω των μεγάλων και ιδιαίτερα εμφανών τομών αποθάρρυναν τις ασθενείς.

  Η επέμβαση απαιτεί παραμονή ένα βράδυ στο νοσοκομείο μετεγχειρητικά και η ασθενής επιστρέφει στην οικία της την επομένη το πρωί. Για το διάστημα των πρώτων 20 έως 30 ημερών η ασθενής φορά ένα αθλητικό στηθόδεσμο ενώ η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται περίπου 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

  Σε περίπτωση που το πτωτικό στήθος είναι και «άδειο» η ανωτέρω επέμβαση συνδυάζεται και με αυξητική και τοποθέτηση ενθεμάτων προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

Μείωση

  Το πλούσιο στήθος αποτελεί αδιαμφισβήτητα πόθο πολλών γυναικών η οποίες δεν είχαν την τύχη να το έχουν. Το πολύ μεγάλο στήθος όμως είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στη γυναίκα. Οδηγεί σε κακή στάση του σώματος, ανάπτυξη προβλημάτων στο μυοσκελετικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη ειδικότερα, τάση προς αποφυγή κοινωνικών δραστηριοτήτων αθλήσεως και εν συνεπεία εύκολη αύξηση σωματικού βάρους.

  Η μείωση ενός υπερμεγέθους και δυσάρεστου στην ασθενή στήθους γίνεται πλέον από τον Dr. Ζήση Μπουκουβάλα με βάση τις αρχές της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που αναζητούν κατά το δυνατόν την εξάλειψη των μετεγχειρητικών ουλών. Έτσι οι τομές είναι ιδιαίτερα μικρές και δυσδιάκριτες αφού επουλωθούν πλήρως το δε αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό όσο και αισθητικά άρτιο.

Επέμβαση

  Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 ώρες. Απαιτείται παραμονή μιας ημέρας στο νοσοκομείο. Μετεγχειρητικά η ασθενής φορά έναν ελαστικό στηθόδεσμο για ένα μήνα. Αυτό έχει ως σκοπό την στήριξη του στήθους, τη γρήγορη αποιδηματοποίησή του και την αποφυγή πόνου κατά τις κινήσεις της ασθενούς.

  Συνήθως οι ασθενείς που επιλέγουν αυτή την επέμβαση μετεγχειρητικά ανακαλύπτουν ότι ήταν πολύ ευκολότερη για αυτούς από ότι πίστευαν και σχετικά ανώδυνη. Αλλάζει πάρα πολύ την καθημερινότητά της ασθενούς και σημαντικότερα την ψυχολογική της διάθεση.