Βραχιονοπλαστική  

 

Με την επέμβαση αυτή αφαιρείται περίσσεια δέρματος στην περιοχή του βραχίονα-μασχάλης. Σε μεγάλη χαλάρωση γίνεται μεγάλη τομή κατά μήκος του βραχίονα, ενώ σε μικρότερου βαθμού χαλάρωση μπορεί να γίνει μικρότερη τομή που κρύβεται στη μασχάλη.

Πιο αναλυτικά:

  Συχνά οι αυξομειώσεις βάρους, η αποχή από την γυμναστική και η πάροδος της ηλικίας οδηγούν στην εμφάνιση χαλάρωσης στην περιοχή του βραχίονα. Όταν η χαλάρωση είναι μικρή και υπερισχύει η ύπαρξη λίπους τότε μία επέμβαση λιποαναρρόφησης μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Όταν όμως η περίσσεια δέρματος είναι μεγάλη τότε η ενδεδειγμένη μέθοδος είναι η ανόρθωση βραχιόνων.

Επέμβαση

  Πρόκειται για μια επέμβαση η οποία δίνει μόνιμη λύση στην ύπαρξη χαλάρωσης σε αυτή την περιοχή του σώματος. Κατ' αυτήν γίνεται μια μικρή τομή ημισεληνοειδούς σχήματος στην περιοχή της μασχάλης και το χαλαρό δέρμα της έσω και οπίσθιας επιφάνειας του βραχίονα τείνεται προς τη μασχάλη. Η τομή εξαφανίζεται πλήρως μέσα στην μασχαλιαία κοιλότητα και καθίσταται πάρα πολύ σύντομα αδιόρατη. Συχνά συνδυάζεται η επέμβαση και με λιποαναρρόφηση στη περιοχή εφ΄ όσον υπάρχει ένδειξη.

Η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 2 ώρες.

   Μετεγχειρητικώς ο ασθενής φοράει έναν ελαστικό επίδεσμο στους βραχίονες που εξασφαλίζει την ομαλή αποθεραπεία. Ο ασθενής μερικές ώρες μετά την επέμβαση αναχωρεί για το σπίτι της. Η επιστροφή στις καθημερινές της δραστηριότητες είναι ζήτημα μιας το πολύ δύο ημερών.

  Η ανόρθωση βραχιόνων δίνει λύση στο πρόβλημα των χαλαρών μπράτσων, συσφίγγει και ανορθώνει την περιοχή μέσα από ιδιαίτερα διακριτικές τομές και αποκαθιστά μια πολύ νεανική σωματική εικόνα.