Αυξητική στήθους  

 

Η αυξητική μαστού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στις γυναίκες. Πραγματοποιείται με τη χρήση εμφυτευμάτων στο γυναικείο στήθος, άνισα στήθη περνούν το φυσικό τους μέγεθος.

   Η αυξητική μαστού οδηγεί σε μια καινούρια πρωτόγνωρη αίσθηση νέας ζωής. Πολλές γυναίκες αισθάνονται το μικρό στήθος ως περιορισμό της θηλυκότητάς και της αυτοεκτίμησής τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα. Συνεπώς η αύξηση και η συμμετρία του μαστού βελτιώνει το λειτουργικό καθώς και το αισθητικό κομμάτι του προβλήματος δημιουργώντας αυτοπεποίθηση στη γυναίκα. Επίσης σοβαρές ανατομικές δυσμορφίες μπορούν με την αυξητική να διορθωθούν.

 Τα υψηλής ποιότητας εμφυτεύματα σιλικόνης για αυξητική μαστού περιέχουν ένα σταθερό Τελ, το οποίο εξυπηρετεί δύο λειτουργίες: Στεγανότητα της σιλικόνης και σταθερή φόρμα. Τα εμφυτεύματα σιλικόνης είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν εμφυτεύματα με φυσιολογικό ορό.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ

  Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές μέθοδοι για την αυξητική μαστού. Το αποτέλεσμα της πράξης δεν εξαρτάται από αυτή. Η τομή πραγματοποιείται είτε στην υπομάστιο inframammary (περίπου 4 εκ.), είτε στη μασχάλη είτε γύρω από τη θηλή. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η θήκη για το εμφύτευμα. Το εμφύτευμα εισάγεται είτε πίσω από τον αδένα του μαστού (subglandular) είτε πίσω από το θωρακικό μυ (submuscular, subpectorally). Αμέσως μετά την επέμβαση εφαρμόζεται ένας επίδεσμος. Μετά από ένα χρονικό διάστημα οι ουλές δεν είναι ορατές.

  Εάν ο μαστός είναι πτωτικός μπορεί να είναι αναγκαία μια ανόρθωση. Ο ανελκυστήρας του μαστού, ωστόσο -σε αντίθεση με την αύξηση του μαστού- επηρεάζουν την ικανότητα να θηλάσει.

 

Image
Image
Πληροφορίες

Διάρκεια χειρουργείου: 1-2 ώρες, σε στάση.

Αναισθησία: γενική αναισθησία.

Παραμονή στο νοσοκομείο: 1-3 ημέρες.

Ασφυκτικός επίδεσμος μετά τη χειρουργική επέμβαση: 1-2 ημέρες και Αθλητικό σουτιέν για 2-3 εβδομάδες.

Αφαίρεση ραμμάτων: μετά από 8-10.

Χρόνος αποκατάστασης: 5-7 ημέρες. 5 εβδομάδες αποχή από αθλητισμό και σωματική εργασία.